get fit
Get fit

Get fit, fuckface!

Lad os få ryddet den største kliché af vejen først. SELVFØLGELIG er det et nytårsforsæt at komme i form, det er det næsten hvert år. Men i år er selvfølgelig noget helt specielt, da jeg jo skal gå ned af kirkeg… nej vent, det er ikke mig, vel? Naaj, det er nemlig mig, der skal sidde ved alteret og kukkelure i halvanden time, og tænke “jeg skal ikke tisse nu, jeg skal ikke tisse nu, jeg skal ikke tisse nu”, mens jeg skal vinke og nikke til alle gæster, i noget tøj der tillæger mindst 20 grader til min kropstemperatur.

Det behøver man selvfølgelig ikke være i (fysisk) form for at klare, men man vil jo gerne lige stå bare lidt skarpt den dag hvor så mange øjne hviler på én, og ikke mindst forsøge at udligne bare lidt af den diskrepans der er opstået over årene i mellem den version af Kasper som Camilla faldt for til den version hun skal sige ja til. Jeg var et fucking fysisk fyrtårn i mit primal peak, 33 år, drengesind, brændte benzin af i Swiften op til Charlottenlund. Hun minder mig engang i mellem om at jeg havde sixpack dengang, og får et blik i øjnene som taler hun om de forsvundne skatte i Atlantis. Alt i mens jeg kigger tavst ned af mig selv, og trykker en finger ind i det flødekartoffelmavebælte jeg render rundt med, og ser fingeren næsten deepthroatforsvinde ned forbi det forlængst forliste Atlantis og bare endnu dybere ned i Marianergravens livløse mørke.

Passet siger 180 centimeter, og vægten siger 80 kilo – helt seriøst, min krop regner åbenbart i runde tal. Så alle BMI-indianerne kan regne ud at jeg har en “normalvægt”, men også at jeg er 2 sødmælkslattéer væk fra at lande i “overvægtig”. Det kunne være værre, indrømmet! Men det kan i den grad også være bedre. For jeg er nær-overvægtig på den der nederen måde hvor det hele samler sig omkring maveregionen, i sådan en 10-15 centimeter høj 360-grader-fedheds-glorie.

Så dét vil jeg gerne af med! Jeg har egentlig ikke en ambition om at tabe mig meget mere end 4-5 kilo, men jeg vil samtidig gerne have fordelt kiloene anderledes. Og fordi jeg har været dér engang før, har jeg så mange gange før dummet mig på de her “nu gør jeg det fanme” raids, ved at tro at vejen frem er at træne 4-6 gange om ugen, som jeg gjorde dengang. Så ligger jeg der på stuegulvet og bøvler rundt med store dumme kettlebells og mit æstetiske blå liggeunderlag. Og så bliver der fanme fake-snapchattet til hele verden, se mig, se mig. Og 2 uger efter ligger jeg igen på sofaen med 0,5L Cookie Dough, og tror jeg snyder systemet, for – hey! – jeg spiser jo med den lille ske!

Så min plan denne gang er en langsom opskalering. I denne uge, og de 2 næste, har jeg ikke andre ambitioner end at træne cardio 2 gange om ugen. Så vil jeg supplere op med 1 gang styrketræning i slutningen af januar. Hvis du har input eller erfaringer, er det her du skal springe ind i kommentarfeltet.

Under dette nytårsforsæt er der også noget med kost, men det gemmer jeg til et andet indlæg.

Så det 1. nytårsforsæt ud af 7 er at blive fit! Det bliver selvfølgelig via træning og kost, og målet er at tabe mig 5 kilo inden 1. august – men med den krølle at jeg også gerne vil have fordelt nogle kilo anderledes. Hvilket ikke er den nemmeste øvelse.

4 thoughts on “Get fit, fuckface!”

  1. Hatte af for intention alene… jeg kender det med, at geare ned til light og havde god samvittighed, så føler man der plads til en Fynsk Brunsviger uden det ødelægger noget. I bliver verdens smukkeste brudepar med eller ude sixpack osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.