headspace
Meditation

Mit andet nytårsforsæt er medita..-Hov, EGERN!

Mit andet nytårsforsæt er at starte alle hverdage med at meditere. Det lyder så skide frelst, ik? “Jeg mediterer hver dag.” Nåh, gør du det, jamen her kan jeg da lige supplere med en knytnæve lige i dit face!

MEN! Der er måske noget om det – mange af de store kanoner mediterer. Oprah, Lebron, Seinfeld, Madonna… Steve Jobs! Ja okay, lige Jobs gør det så nok ikke så meget mere. Men to af mine store helte Tim Ferris og Tony Robbins gør det, og de er ret klare i deres kommunikation hvordan det hjælper dem til at være fokuserede og hjælper dem til at styrke det mindset de går ind i dagen med. Det er virkelig nogle drenge som ofte inspirerer mig, og hvem vil ikke gerne være en stor kanon, lære at fokusere mere og være til stede i nuet.

Guderne skal vide at jeg har brug for det! Jeg er nemlig ofte 2-3 steder på én gang, og jeg har ofte svært ved at fordybe mig i kun én ting. Selv når jeg “slapper af”, skal jeg helst lave flere ting på én gang – ellers bliver jeg hurtig rastløs eller begynder et eller andet langt krøllet tankespind. Hvis jeg f.eks. spiller Xbox for at slappe lidt af, så skruer jeg gerne ned for lyden, og kværner så lige en podcast på telefonen samtidig. I bilen tager jeg lige et par telefonopkald. Når jeg skriver mails hører jeg musik. Det er som om at jeg har brug for at overstimulere mine sanser hele tiden, hele tiden gang i 2-3 ting samtidigt.

Så jeg tror på at meditation gemmer på et eller andet godt for mig, jeg har bare haft lidt svært ved at finde derhen. Jeg tror ikke på hokus pokus, så det må helst ikke blive østen-mystisk, halvreligiøst og fuld af røgelse, så står jeg fuldstændig af. Alt med 2 sammenhængende plinglyde og skrædderstilling, og jeg er smuttet. Men jeg blev for et halvt års tid siden introduceret til guided meditation og anbefalet at downloade app’en Headspace, som jeg så havde nogle ret vilde oplevelser med lige i starten. De har sådan et intro-program på 3 x 10 sessioner, hvor du bliver guidet igennem meditationerne, og der langsomt bliver bygget nogle lag på. Jeg kan for eksempel notorisk aldrig falde i søvn midt på dagen, og 2 gange faldt jeg i søvn midt i en session. I en anden begyndte jeg pludselig at tude, fordi den handlede om at slippe kontrol over sine tanker – og den session tog jeg, da jeg stod lige midt i alt ræset med at sælge og købe hus, og det lykkedes bare at finde ro i hjernen på de 10 minutter det tog. Så sad jeg pludselig der, somewhat voksen mand, med tårerne trillende ned af kinderne. Det var super, super mærkeligt. Men også ret vildt, for der var som sagt fuldstændig ro i tankerne bagefter.

Ham de har bygget app’en op om, som indtaler alle sessions – på engelsk – han har den vildeste stemme, fuldstændig hypnotiserende. Nogle mennesker har bare alt i stemmen, dem hvor hvis du kun lige har mødt dem, og de bad dig om din pinkode, så ville du gøre det, og lige smide retten til den førstefødte oveni. Jeg har ikke googlet ham, så oppe i mit hoved ligner han Beckham. Sådan en evig cool og evig rar mand, som man bare har lyst til at hænge ud med. Hvilket egentlig er at give Beckham for meget credit, for det er lyden af tusinde illusioner der bristes, når den mand åbner munden.

Anyways, jeg nåede aldrig mere end 15 sessioner i sommers, og så har jeg forsøgt lidt hist og pist siden. Men nu er det mit nytårsforsæt for 2018 at starte alle hverdage med at meditere, simpelthen som noget af det allerførste når jeg står ud af sengen. Jeg er allerede i fuld gang – ja, beklager at jeg er så forbandet lang tid om at skrive, havde liiige glemt at det der blogging-halløj jo er sygt tidskrævende.
Og det går ad helvede til med de sessioner. Ad helvede til! I dag sluttede stemmen af med at spørge om det ikke var rart at have været så meget tilstede i dagens session, og at den tilstedeværelse kunne man nu tage med sig videre i sin dag. Tilstedeværelse?! Jeg tror at jeg havde 10 sekunder hvor jeg var fuldt fokuseret, de resterende 15 minutter var mine tanker all over the place. “Tæl dit åndedrag. 1. 2. 3… hey! Fik jeg egentlig sendt den aflæsning af vandmåleren ind? Orv, vi skal da også snart have fat i den VVS’er til at fixe blandingsbatteriet… hov!.. øh.. 7? 7! 8. 9. Sig mig, sendte den VVS’er vi brugte i september egentlig nogensinde en regning?” – and so on. Mine myldretanker overfalder mit fokus, som når Stoffer overfalder Steen omkring hvert et hjørne. Det hele foregår oppe i mit hoved, og i dag havde jeg cirka nul procents tilstedeværelse at tage med videre.

Men hey, al mestring kræver træning. Og måske skulle jeg bare reboote det der introprogram i Headspace, og lige komme tilbage til essensen i øvelserne. Jeg giver selvfølgelig ikke op lige med det samme – og lige nu er der en kæmpe værdi alene i at kunne fortælle det til alle jeg orker, bare for at se hvor hurtigt jeg kan få dem til at rulle med øjnene og knytte næverne.

5 thoughts on “Mit andet nytårsforsæt er medita..-Hov, EGERN!”

    1. Ha! Det tror jeg gerne. Men vi ved jo ikke om han er temmelig meget “det skal nok gå” typen på job, og temmelig hyper tigerdyr-ish privat!

  1. Jeg har været fuldstændig den samme proces igennem, og jeg kan genkende A.L.T, hvad du skriver. Både det med, at tankerne stikker af i alle retninger, og ift. den lave tolerancetærskel for mystik.

    For mig har tricket været at finde noget, jeg kan “holde ud” at gøre hver dag; noget, som ikke tager så lang tid, og som ikke kræver forberedelser. For mig er det blevet at drikke en kop te i haven om aftenen, når ungerne sover. Reglen er, at jeg ikke må have andet med, end den kop te, jeg har lavet til formålet. Ingen telefon, ingen bøger, ingenting. Og så skal jeg sådan set bare drikke teen. Det er magisk. Og alene det, at man får indøvet lidt rutine og starter med at øve sig på at være stille med sig selv gør, at man senere har nemmere ved at .. ja, undskyld udtrykket, men ‘at rumme det’ når man sætter sig næste gang.

    Namaste, m*therfuckers:)

    1. Det er faktisk ikke noget dårligt input, og jeg tror der er en pointe i at det er uhyre individuelt hvad der virker meditativt for den enkelte 🙂 For nogen skal det have et religiøst præg, for nogle skal det være igennem nogle rammer og øvelser som dét jeg prøver på, og andre kan opnå noget meditativt ved helt simpelt at gå den samme tur hver dag, eller sidde stille med sig selv i bilkøen på vej på arbejde – eller med en kop the i haven!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.