snooze
Generelt

Kl. 5.44: Ha, jeg fører!

1. januar 2018:

Kasper: Husk vi skal op 5.45 i morgen.
Camilla: Hvad?
Kasper: Nej undskyld, 5.44.
Camilla: Skal vi op 5.45?
Kasper: 5.44.
Camilla: Det kommer ikke til at ske.
Kasper: Nej, det er jeg næsten klar over. Men jeg sætter uret til 5.45. Nej! 5.44!
Camilla: På lydløs.
Kasper: Nej, seriøst.
Camilla: Jamen, seriøst, hvorfor skal du op kl. 5.45?!
Kasper: 5.44!
Camilla: (…)
Kasper: Det er måske også lidt åndssvagt, me-
Camilla: Det er da MEGA åndssvagt!
Kasper: … meeen, men det er fordi at mange af de der entreprenør-typer jeg følger på instagram, de har allesammen lagt stories ud hvor man kan se at de står op kl. 5.45, og s-
Camilla: Hvornår går de så i seng?
Kasper: Det ved jeg da ikke! Men så havde jeg tæn-
Camilla: Hvis de skal have 8 timers søvn, skal de i seng kl. 21.45!
Kasper: Ja, men. Hør, hvis de allesammen står op 5.45, så står jeg op 5.44. For hele tiden at være foran! I gamet, du ved!
Camilla: Men så skal du jo så bare i seng kl. 21.44? Så er de vågen et helt minut længere end dig.
Kasper: Jeg tror at du misser pointen.
Camilla: Pointen er at du kommer til at sove i gæstesengen i nat, for jeg skal ikke vækkes kl. 5.45.
Kasper: 5.44!
Camilla: Hov, det er din sengetid, godnat!

Ret skal være ret. Da Camilla og jeg for et halvt års tid siden stadig boede på Sjælland, ringede mit (og kun mit) vækkeur kl. 4.50! Så stod jeg op, gik en kort tur med hundene, derefter i bad, og så afsted mod København – kun for at slå myldretiden på vejene. Men så kørte jeg også det tilsvarende tidligere fra kontoret.

Der er ikke så meget myldretid på Fyn, og det der er, er til at overkomme. Så siden vi flyttede hertil, har uret været sat til 6.45, og så har dagen været strukteret derefter i stedet. Men jo stadig to timer senere op end jeg var vant til, luksus! Pludselig kunne jeg holde mig vågen til 2. halvleg i Champions League igen.

I ugerne op til jul var der så nogle af de her danske entreprenør-typer jeg følger på instagram, som – måske foranlediget af hinanden – lagde stories ud, hvor man kunne se at de stod op kl. 5.45. Og der tænkte jeg, at det skal fanme være løgn! Nej, nej, den laver de ikke på mig! Så selvfølgelig skal jeg stå op kl. 5.44.

Og egentlig savnede jeg også de der helt stille timer, hvor man føler at resten af Danmark sover. Hvis jeg når at sætte mig til computeren inden 6.30, har jeg i hvert fald en god halvanden time inden den næste af mine kollegaer stempler ind, og mail-boksen begynder at bimle igen. Den halvanden time er de mest produktive minutter hele dagen. Fuldstændig ro til at få styr på indbakken fra i går, til at få lavet en klar plan og agenda for dagen, og forberede mig på alle møder.

Sådan blev det tredje nytårsforsæt til.

2 thoughts on “Kl. 5.44: Ha, jeg fører!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.