Generelt

Fly Eagles, Fly!

For et par uger siden, var jeg ude at spise med min gode ven Rune. Philadelphia Eagles havde lige kvalificeret sig til slutspillet i NFL, og vi lovede hinanden at hvis de kom hele vejen til finalen – Super Bowl! – skulle jeg nok komme til København, for at se den sammen med ham. Eagles er mit og Runes hold. Sådan er det. Sådan har det ikke altid været, i starten var jeg med Broncos og han med Titans. Men så hang vi en overgang rigtig meget ud sammen i midt-00erne, og spillede Madden – det legendariske amerikanske fodboldspil – sammen på x-box. Der var vi nødt til at finde et hold vi kunne blive enige om at spille med, og valget faldt på Eagles. Henover de efterfølgende år blev vores respektive favorithold skiftet ud til fordel for holdet fra Philadelphia.

Men det var ikke sådan videre sandsynligt, at Eagles skulle ende i finalen, da de reelt var et hold uden de store stjerner og muligheder, så sådan et løfte synes total ufarlig. Sagen er nemlig den at der nok er en grund til at jeg ikke rigtig har set Super Bowl de sidste par år, og det skyldes at jeg bliver dårligere og dårligere til at håndtere at være vågen en hel nat, for at kunne få noget brugbart ud af dagen efter. Man er nødt til at tage minimum en halv fridag fra arbejdet, for at få det til at hænge sammen – og nu bliver man pludselig MEGET voksen-fornuftig agtig, og tænker “Aah, vil jeg virkelig bruge en hel eller halv fridag på det her?”. Af samme grund er det et par år siden jeg sidst har set en Super Bowl live.

Sådan var det sgu ikke for 10-15 år siden! Vi er en lille flok som har fulgt NFL mere eller mindre siden 2002, og har været med i alle de glade år, da det blev vist på Zulu og senere TV2 Sport. Super Bowl var selvsagt højdepunktet hvor vi mødtes, og vi gav den gas med timevis af opvarmning, øl og cola, altid god mad(!), råben og skrigen – og når det hele var slut var det hjem i seng, og lige sove et par timer, og så var man klar på job igen ved 10-tiden, no sweat. Man var en fandens karl! Hele det der med lige at vende sit døgn på hovedet, og så tilbage igen, mestrede man jo til det perfekte, for man lavede jo ikke andet i sin weekender i sit single-liv alligevel. Og hvis man så skulle bruge en halv fridag på det, hvad så? Som single har man jo stadig 3 ugers ferie tilbage, når man er fremme i februar, fordi man ikke rigtig får husket at tage fri.


Fast forward til i søndags, Eagles er selvfølgelig endt i finalen. Vi råhygger stadig, vi spiser stadig god mad. Men vi mødes kl. 19, lad os ikke starte alt for tidligt, så er der også en chance for at vi kan holde os vågne, hvis der ikke sker for meget. Lige et par øl, ikke blive for fuld – der er hele tiden det her ubevidste halve tryk på bremsen, det bliver aldrig rigtig all-in.

Og nu vandt Eagles altså den skide Super Bowl natten til mandag. Hvilket var højst overraskende for alle. Så hvor jeg havde forudset at jeg nok lige skulle have en lille blunder undervejs, nu hvor de sikkert alligevel ville få klø, var jeg i stedet super frisk igennem det hele. Og da kampen sluttede, stod to næsten-40-årige mænd i grønne trøjer og krammede hinanden, og råbte lydløst “yes, yes, yes!”, mens vi hoppede på den der måde hvor det ikke larmer alt for meget – for vi skulle jo helst ikke vække Runes kæreste, som sov inde ved siden af.

Afdæmpet fejring af Super Bowl

Jeg skyndte mig igennem Københavns gader tilbage til mit hotel, og skyndte mig under dynen. Men jeg kunne ikke falde i søvn, fordi de 100 graders frost udenfor ligesom havde vækket mig godt op. Så jeg tror jeg sov ved 5.30-tiden. Og ved 9-tiden dingede mit indre ur, og selvom jeg havde taget formiddagen fri, endte jeg med at stemple ind på vores kontor i København kl. 10.30. Den mandag mærkede jeg for alvor at jeg ikke er 25 år længere. Faktisk har jeg stadig det mærkeligt her 2 dage og 2 nætters god søvn senere, og føler stadig at jeg tåger rundt i en halvdøs der minder lidt om tømmermænd og jetlag (selvom jeg ikke ville vide noget om det sidste).

Godt at det kun er én gang om året, og godt at Eagles formentlig ikke er i finalen igen næste år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.