Generelt

Fattigmands Oreo’en

Og ikke fattig i monetær forstand. Mere fattigmand kontra levemand. For der er ikke meget levemand over det her, men det er blevet af et af mine lifehacks i det nye år.

Det er en riskiks med havsalt, et tyndt lag peanutbutter og et Wasa kanelknækbrød stacked ovenpå hinanden. Og den er blevet en foretrukken variant når jeg bliver snacksulten. Det smager godt, men er tørt som bare fanden, så det skal lige skylles ned med et eller andet vådt. Det er ikke super spændende, men det fungerer ret fint som en snack-trang-killer.

Som nævnt tidligere er jeg begyndt at gå lidt hårdere efter hvad jeg putter ind i munden, og er langsomt ved at skifte alle de dårlige vaner omkring kost med gradvist bedre. Jeg har ikke tænkt mig at gå direkte fra snickers til stenalderkost, jeg vil prøve at skrælle min kost som et løg, et lag af gangen. Vi får jo som sagt vegetarkassen fra Aarstiderne, så de fleste aftensmåltider og et par frokoster i løbet af ugen er dækket godt ind. Til morgenmad spiser jeg vanilie cheasy youghurt med en håndfuld nødder og rosiner. I weekenderne er vi begyndt at lave bananpandekager på havregryn og grahamsmel. Vores ugentlige synd er en croissant. Vi har købt nogle bakeoff croissanter engros fra Frankrig, og de er SYGELIGT gode! Men selvfølgelig 95% smør, det kommer vi ikke udenom.

Men dét jeg har brugt mest krudt på er min kaffe. Jeg kan ikke drikke kaffe uden mælk (og sådan er det bare), og det med mælken er næsten en religion for mig. Jeg skal helst have latté varianten, og jeg elsker cremet mælkeskum. Jeg har i mange år sværget til sødmælk. Letmælk kan af en eller anden grund ikke blive cremet. Minimælk og skummetmælk “skiller” nærmest, i et lag alt for luftigt mælkeskum, og så et lag helt hård, varm mælk. Jeg har nu forsøgt mig med Latte Art mælk i et par uger, som har en fedtprocent på 0,9% – og det fungerer super, det både cremer rigtigt og smager fint. Jeg har så i denne uge også forsøgt mig med en liter soyamælk. Og nu bliver det rigtig nørdet, for jeg har 2 måder at skumme mælk på: Den ene via en steamer på en klassisk espressomaskine, og den anden via Nespressos mælkeskummer. Det bliver altid markant bedst i steameren, men niveauforskellen er ikke kæmpe på sødmælk eller Latte Art. Til gengæld bliver soyaen underlig vammel i mælkeskummeren, men omvendt er den faktisk ganske okay på steameren. Det er som om at mælkecremen næsten karamelliserer lidt. Det er ikke helt tosset, selvom jeg ville foretrække sødmælk anyday.

Det gik i ugen også op for mig at der findes et hav af varianter indenfor alternativer til mælk, udover soya, som i selv også kommer i mange varianter. Der er kokosmælk, havremælk, mandelmælk, rismælk, osv. – og nu har jeg besluttet mig for at teste dem allesammen løbende i jagten på den bedste!

2 thoughts on “Fattigmands Oreo’en”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.