Generelt

Fedt man, spa!… eller hva?

Ferien rider på sine sidste dage, og nu er jeg også ved at være kampklar igen. Det er længe siden jeg sidst har holdt 14 dages sammenhængende ferie, uden at der også var et praktisk formål (som f.eks. at flytte). Jeg blev opfordret af mine chefer til at holde helt fri, dvs. ikke kigge på mails eller selv opsøge arbejde. Jeg er egentlig ret taknemmelig for at jeg har chefer som tænker sådan, for jeg ved jo også godt at det dybest set er for mit eget bedste. Jeg har faktisk levet op til min del af aftalen, og forsøgt at holde mig helt “offline”, jeg har kun svaret på et par chatter beskeder og et par opkald. Jeg har selv fulgt med i vores omsætningstal (jeg kan ikke lade være). Men jeg har ikke tjekket en eneste mail, hvilket provokerer en form for angst for hvad der mon ligger og gemmer sig til mig på mandag.

Der er en underfundig rytme i en ferie der strækker sig længere end en uge. De første par dage er man meget rastløs og rager praktiske opgaver til sig. Men når du kommer til den første weekend i ferien, har du ramt et sløvhedsniveau hvor du dårligt overkommer at gå i bad. Og når du så er kommet frem til hvor jeg er nu – torsdagen i den sidste uge – begynder rastløsheden at krible igen.

Camilla og jeg er lige kommet hjem fra et 2 dages ophold på et spa-hotel lidt uden for Flensburg. Det 5-stjernede Alter Meierhof, som jeg havde fundet en fornuftigt deal på. Det blev et lidt underligt ophold. Måske var det fordi vi ikke rigtig var i “zonen” til det, måske fordi vi havde forventet noget andet. Vi har efterhånden lidt erfaring med spa-hoteller, og det vi måske mest havde brug for, var at koble af med hinanden, og være lidt i vores egen boble. Men på Meierhof synes jeg den boble ofte sprang lidt. Der var koldt og meget lydt i rummet med den store pool, og mange af stolene var sat meget tæt. Og om jeg begriber hvorfor tyskerne insisterer på at man skal være nøgen i saunaen. Vi er ikke længere de yngste kaniner på farmen, men vi trak dog gennemsnitsalderen ned på Meierhof. Og så bliver saunauerne sådan lidt wurst-agtige, på den der “glemt på grillen” måde.

Man sad også ret tæt på nabo-parret i restauranten, hvilket også slår min off-setting til. Når ham manden på 60+ på nabobordet, så lige giver Camilla elevatorblikket i mens vi sætter os til bords, og siger – på dansk – “Nå ja, man kan jo ikke genkende jer med tøj på”… så lukker jeg lige øjnene lidt, og tænker på om det mon virker mærkeligt at bede om regningen som det første, når tjeneren kommer med menukortet.

Når menukortet så faktisk kommer, og det er en “låst” menu (fordi du er en latterlig deal-rytter), hvor forretten er en tartar af sild(!), hovedretten er et valg i mellem havørred eller lam, og desserten er citrontærte – og din kæreste hader fisk, lam og citrontærte – så begynder det faktisk at give mening at rejse sig igen. Nu var det hele ikke skidt, for vi havde en pisse sej tjener, som både fixede Camilla en helt anden menu, og samtidig fandt en fantastisk hvidvin som passede til både min og hendes menu. Så vi klarede os igennem alle vores 1. world problems.

Legendarisk var det også at der var 2 fladskærme i suiten, som begge kunne ses fra sengen, så jeg både tirsdag og onsdag aften kunne se begge kvartfinaler i Champions League samtidigt!

Morgenmadsbuffetten var også super, og ekstra plus at man kan få lavet scrambled eggs eller en omelet på bestilling direkte fra køkkenet.

Det kan godt lyde super forkælet, men vi orkede faktisk hverken spaen eller restauranten på dag 2, selvom vi jo faktisk havde betalt for det. Som sagt, havde vi egentlig mest brug for bare at være nær hinanden, uden at hele tiden at føle at vi er på “nik” og smil med de andre gæster. Så vi campede bare på værelset det meste af dagen, gik en lang tur langs stranden, rullede senere ud i bilen, og så lidt af Flensburg, og endte med at spise aftensmad på en Burger King!

Jeg ved ikke præcist hvad vi havde forventet, men der manglede et eller andet der gav den der lukkede boble fornemmelse, som vi har oplevet andre steder. På f.eks. Ystad Saltsjöbad, som altså efterhånden er en lidt slidt, overrendt blogger-banegård, må man dog alligevel give dem det, at man trods alt har skabt flere tilbud, og at der er en stemning af at vi er mange der er afsted for os selv.

Men turen var ikke forgæves, det var rart at få slappet fuldstændig af i et lækkert hotelværelse, få sovet ud, og bare det at komme lidt væk, er jo nogle gange dejligt i sig selv.

2 thoughts on “Fedt man, spa!… eller hva?”

  1. Jeg har simpelthen været udsat for for meget dårlig millenium-musik, for min første tanke var, hvem fanden, der glemmer nogen på grillen #shadespåklubben #glemtpågrillen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.