Generelt

April status på nytårsforsæt

Som lovet i forrige indlæg, skylder jeg lige en hurtig update på de 7 nytårsforsæt. Selvom bloggens indhold er løbet i alle retninger nu, var det jo egentlig udgangspunktet, så tænker det er fint med en status. Men ift. alle forsæt har den seneste halvanden måneds tid været lidt en udfordring, i det jeg først havde 14 dage hvor jeg var syg og kæmpede med naturens elementer, og så har jeg har også haft 14 dages ferie. Og fælles for stort set alle målene, er at de kræver en form for vane eller rytme, og det er sgu blevet lidt vingeskudt på det sidste. Men det er fint, så har det også givet mig muligheden for at reflektere over tingene og måske tweake lidt på nogle af tingene.

 1. Blive fit
 2. Dette nytårsforsæt kører egentlig ret fornuftigt. Jeg har faktisk tabt 4 af de 5,5 kilo jeg ville af med. Jeg ville dog ønske at det var fordi jeg bare havde trænet for vildt, men det handler nok mere om den gammelkendte med at indtage færre kalorier end du forbrænder. Der er helt sikkert sket meget ved bare at lægge kosten en anelse om. Har som bekendt droppet de fleste mælkeprodukter til fordel for primært sojabaserede produkter, og så selvfølgelig det store skifte i mod en vegetarisk kost. Vi spiser stadig kød ind i mellem, og er på ingen måde fanatiske, men vegetarkassen fra Aarstiderne ligger en ganske fin bund. Det skubber dog lidt til ens mindste, og på det seneste har jeg f.eks. skævet til de vegetariske retter når jeg har spist ude. Selv fastfood kan forholdsvist nemt klares, en god margherita er f.eks. stadig en legendarisk pizza. Jeg kan også anbefale vegetarburgeren fra det ellers kødhypede Gasoline Grill i København.

  Anyways, vægttabet er mere end tilfredsstillende, men “fit”-delen har det knebet lidt mere de sidste 45 dages tid. Jeg har faktisk ikke været inde i Fitnessworld i den tid, så den træning jeg har lavet, har været hjemme på motionscyklen, eller mig der ligger og bøvler med nogle vægte og øvelser på stuegulvet. Udfordringen er at der er 25 minutters kørsel i mellem mig og FW, så en session på en god time, tager hurtigt 2 timer ud af min alt for travle hverdag. Lige nu går jeg og overvejer at melde mig ud igen, og så i stedet måske købe mere udstyr ind til hjemmetræning i stedet.

 3. Meditere på alle hverdage
 4. Ja, her rammer vi et andet hul. Det passer nok også meget godt med at det er en måneds tid siden at jeg sidst mediterede. Men det er faktisk i mod min gode vilje. Jeg har bare haft et meget lille afkast af det, det er ikke sådan at jeg synes det generelt har løftet mig eller givet mig noget ekstra. Men jeg synes stadig der er noget om det, og sådan cirka hver 10. gang er det også som at det er noget som rammer en højere enhed. Jeg tror måske det er fordi jeg gjorde det som noget af det første, når jeg stod op. Jeg er udpræget A-menneske, og det betyder at min hjerne kører i højeste gear, nærmest fra jeg åbner øjnene. Så det er enormt svært at skabe det ‘vakuum’ i min hjerneaktivitet der skal til for at meditationen virker om morgenen. Så apropos at tweake på tingene, tror jeg at jeg vil prøve at meditere på et andet tidspunkt på dagen. Måske som det sidste inden jeg går i seng.

 5. Stå op kl. 5.44 alle hverdage
 6. Som nævnt er jeg udpræget A-menneske, så bortset fra den periode jeg var henholdsvis syg og på ferie, så har jeg ikke nogle udfordringer med dette nytårsforsæt. Det er kun blevet nemmere, nu hvor det bliver lidt hurtigere lyst.

 7. Skabe succes for Concept Nordic
 8. Dette nytårsforsæt har været lidt ned og op – mest op. Det er dog det af mine nytårsforsæt, som jeg har mindst indflydelse på – forstået på den måde, at på de andre punkter, er det hele op til mig selv. Men på denne er jeg afhængig af andre mennesker, markedet og til dels også held. Men heldet kommer til den der forfølger det, og jeg har også omlagt mit fokus fra 1. kvartal til 2. kvartal. Men dette nytårsforsæt kalder på sit helt eget blogindlæg, så vi gemmer status til dette.

 9. Lære svensk
 10. Jeg er nået til det punkt hvor jeg føler at jeg kan læse 95% svensk, forstå 85% svensk tale (hvis folk ikke taler alt for hurtigt) – og så har jeg en app, Doulingo, som siger at jeg er 18% flydende i svensk! Det går rigtig bra, når jeg skal lave tale-øvelser i app’en, men når jeg freestyler svensk sker der et eller andet mærkeligt, hvor det bliver meget mere syngende, så alt hvad jeg siger starter ud med at lyde som kokken fra Muppet Show, men i slutningen af sætningerne svinger op i en noget der minder om en nordmand på helium. Jeg træner stadig med app’en, og så er jeg begyndt at skrive flere mails på svensk. Eller det vil sige at jeg forsøger at skrive det, og så inden jeg sender, retter jeg lige det hele igennem med hjælp fra Google Translate.

 11. Foretage minimum et opkald om dagen jeg ikke normalt ville
 12. Den her går faktisk forrygende!! Det skyldes at jeg har været en masse opkald igennem i forbindelse med at jeg skulle have ny bil, og så igen i den forgangne uge, da der lige opstod en masse praktisk omkring vores bryllup til sommer – som lige afstedkom et par aftener på telefonen. Alle var egentlig opkald jeg ville have været foruden, men som var nødvendige for at få skub i tingene. Men jeg kan mærke at jeg bliver mere og mere fortrolig med at ringe, så længe jeg har et klart formål med opkaldet – faktisk tænker jeg mindre og mindre over det, sammelignet med for 4 måneder siden.

 13. Lære at flyve
 14. Denne var “aftalt” at vente med til efter brylluppet, så der er ikke så meget nyt til denne. Lige nu, men det kan jo selvfølgelig ændre sig!

Så som det sikkert var til at forudse, så er der noget går godt og efter planen, mens der er andet som kræver lidt justeringer eller tilpasninger. Man kan diskutere om jeg har sluppet grebet i meditationen, men ellers overrasker det mig at det ikke er lykkedes mig at tabe flere forsæt helt på gulvet. Det havde nok også været utopi at tordne igennem på alle 7 forsæt, så samlet set er jeg faktisk okay tilfreds med tingenes tilstand. Det kunne være bedre, men det kunne afgjort også være værre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.