Generelt

Københavnerforfængelighed, fragtproblemer og en havetraktor

Jeg lider nogle gange af noget jeg vil kalde københavnerforfængelighed. Det er sådan en mental block hvor jeg tænker hvad mine 3.sals-københavner-venner ville tænke hvis de vidste hvad jeg nogle gange render rundt og laver hernede på vores grund på Fyn. Hvis de for eksempel så mig rende rundt med drænrør og dykpumpe fordi vores sø er gået over sine bredder. Eller hvis de så mig fylde vores markvej op med nyt grus fordi der konstant kommer nye huller. Mens jeg går der og sveder og bander, og klasker 1000 myg i timen, har jeg det her billede inde i mit hoved af mine venner siddende på en fortovscafé i Indre By i hvide sneaks, drikke flat white og kigge bedømmende på alle forbipasserende bag de reflekterende solbrilleglas.

Men så er der nogle gange hvor jeg tænker “fuck min forfængelighed!” For eksempel når jeg lige har fået en ny havetraktor! Så kan København rende mig. Nu kan vores gigantiske græsplæne klares på under 1 time. Det står ikke helt mål med den batteri-drevne plæneklipper vi har brugt indtil nu. Hvor mange opladninger, spørger du? Nåhmen, kun fem. Så det tager vel 2 dage, og hvis du er heldig er det to sammenhængende dage, så græsset gror nogenlunde ligelidt.

Det er slut nu, og tak for det. Det var ellers lidt af en fødsel at få den bragt hjem, skal jeg hilse at sige. Først skulle vi lige spare de 10K op. Og næste projekt var at få den leveret. Det er sådan noget man skal tænke over, når man bor 200-300 meter ned af en snoet markvej. Det er altså ikke sådan at en stor lastbil bare lige jerner ned igennem. I hvert fald ikke hvis der ligger en plan om at den også skal kunne komme hjem igen.

Så inden jeg lagde bestillingen hos Harald Nyborg ringede jeg dem op for at fortælle om udfordringen. Forklarede at det var vigtigt at fragtmanden ringede mig op, så vi lige kunne planlægge og koordinere leveringen. Hvis han nu havde sådan en smart motordrevet palleløfter, kunne det jo være at han kunne suse den helt ned til vores grund. Alternativt måtte han jo bare stille den i vejkanten oppe ved vores hovedvej, og så måtte jeg samle den der. Harald Nyborg var helt med på det, men udfordringen var at traktoren var i restordre, så jeg skulle ringe en uge senere. Så jeg ringer en uge senere, og igen var de super søde og hjælpsomme, og gav mig telefonnummeret til fragtmanden og et fragtnummer, så kunne jeg selv ringe dem op og koordinere med dem. Men jeg kunne først ringe dagen efter, for det var først der de kunne se fragtordren i deres system.

Dagen efter er det på min to-do at få ringet til fragtmanden. Jeg tænker for mig selv at det er nok er næste dag eller dagen efter igen, at den bliver leveret, når de først har fået ordren i dag – så ingen hastværk. Jeg sidder i Skype-kald på mit job stort set fra 8.30 til 11.30. Undervejs ser jeg godt et ukendt nummer ringe til mig. Et par timer efter ringer et andet ukendt nummer til mig 2 gange. Så da jeg har overstået mine møder, ringer jeg det sidste nummer op. Det er Harald Nyborg. Som kan fortælle at fragtmanden har smidt havetraktoren af oppe ved enden af vejen. Han har også forsøgt at ringe (1 gang, uden besked).

Okay. Spændende. Der har den så stået i 2 timer. Enhver med en palleløfter – og en af mine fordomme om min stadig forholdsvise nye landsdel, er at at palleløfter pr. indbygger indexet er noget højere her end hvor jeg tidligere har boet – har altså bare lige kunne suse forbi og hapse en spritny havetraktor med sig.

Jeg går op til vejen, og der står den heldigvis så fin og uberørt. Og altid noget at det ikke står ned i stænger. Camilla og jeg ender så med at bruge næsten et par timer på at samle den, få brudt palle-indpakningen og båret det hele ned til vores grund. Men det værste er næsten at der så på fragtbrevet står dette:

Og ikke på noget som helst tidspunkt har jeg givet samtykke til at den må stilles uden kvittering – en valgmulighed man har i checkout, men som jeg selvfølgelig helt bevidst fravalgte. Jeg kan ikke blive sur på Harald Nyborgs kundeservice, fordi de var super hjælpsomme, og jeg kan jo se på fakturaen at de har i hvert fald har noteret at jeg vil ringes op. Og jeg kan heller ikke blive sur på chaufføren, for han har sådan set bare gjort hvad der stod på følgesedlen. Men et eller andet sted midt i mellem er der nogen der har fucket op. Jeg kan slet ikke have sådan noget. You had one job! Nu har jeg brugt oceaner af tid på at snakke med alle mulige om alt muligt fuldstændig ligegyldigt nu. Og ved du hvad, I kan bare få lov at drive jeres forretning sådan, jeg er sådan set ligeglad – for lige om lidt kommer Amazon, og så er I alligevel så super fucked at I ikke forstår det. Så flyver der en fucking drone med min havetraktor henover jeres dumme hovedkontor med jeres dumme IT-systemer. I har jo ikke engang fået mit navn rigtigt overført…! Nielsen, wtf – har I overført data med mosesignaler, eller hvad laver I?

Men hey… alt det der er bygones nu… Se lige haventraktoren igen. Nej, seriøst – se den lige! Den har fanme (øl)kopholder! Hvor genialt er det? Så skide være med at vores grund er så ujævn, at der ikke var noget kulsyre tilbage i øllen efter bare 10 minutters kørsel.

Traktoren skal selvfølgelig have et navn. Nogle gode forslag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.